Бродиране с мъниста- уроци

 Бродиране с мъниста- уроци

Криволинейно бродиране с  мъниста

Арт- хобби  попълни колекцията си с такава новост като модели за Криволинейно бродиране с  мъниста. Тази уникална технология се различава от традиционния монашески шев

и по този начин позволява да се подчертае много детайли от изобразения шедьовър. В резултат на това снимките са много изразителни и цветни.

Готов модел за бродерия се нанася върху тъканта.


Трябва да извадите иглата пред иконата с мъниста, след това поставете върху иглата топче със съответния цвят и

след това поставете иглата след знака с мъниста, като дърпате конеца.

След това, бродирайте по същия начин, следвайки линията на шаблона, приложен върху тъканта.

Опитайте се да не излизате извън границите на схемата.

Продължаваме да бродираме по линиите в редове. Този метод на бродиране ви позволява да прехвърляте подробности за изображението по-бързо и по-цветно,

цялата тъкан е изпълнена с мъниста, без да оставяте интервали.

Много удобно е да използвате шев с малки букви в бродирана извита мъниста.

Върху линиите на огъване мъжете от игли се съветват да бродират с 2 дъгообразни шева от 2 мъниста.


  В крайна сметка получавате тази иконаЛинейна техника за бродиране на мъниста (монашески шев)

Линейната мъниста (монашески бод) е може би най-достъпната и най-известната техника за бродиране.

рисунка на монашески шев от мъниста, отпечатана върху плат

Линейната мъниста се използва при бродиране на шарки, които се прилагат в редове, където всяка икона съответства на мъниста с определен цвят. Мънистата са пришити върху плата в редовни редове, коси шевове на полукръглия шев. Опитайте се да ударите малките черни точки на диаграмата с иглата в ъглите на иконите с овална форма. Тогава всичките ви мъниста ще паднат със същия наклон и бродерията ще изглежда по-изрядно.

Прекарайте конеца в иглата, закрепете конеца с възел от грешната страна. Донесете иглата от предната страна, нанижете едно мънисто и направете диагонален шев. Шевът е подобен в изпълнение на първите шевове на кръстосан шев. Пренесете иглата в грешната страна, направете вертикален шев, както когато бродирате полукръст.

По този начин диагоналните шевове с нанизани на тях мъниста се получават от предната страна, а вертикалните шевове от грешната страна. За надеждност първото и последното мънисто в редица трябва да бъдат пришити два пъти. Опитайте се да затегнете конеца, така че мънистата да не провиснат. Когато един ред бродерия е завършен, просто преминете към следващия, без да режете нишката.

При броене на бродерия върху платното те бродират в хоризонтални редове, като в една и съща нишка се събират мъниста от различни цветове в съответствие със схемата. Конецът трябва да избере същия цвят с основата. Не разнасяйте нишки от грешната страна на работата. Нишката може да провисне и мънистата да провиснат. Пришийте няколко невидими бримки, ако е необходимо, и продължете да бродирате допълнително според шаблонаНяма продукти в тази категория.

Голям избор

Повече от 1000 продукта на склад

Безплатна доставка

При поръчка от 100 лева

Осигуряване на качеството

Ние сме производители